Zapekaná cuketová placka s mäsovým očkom

Zapekaná cuketová placka s mäsovým očkom

okt 20, 2019 Čo na večeru, Hovädzie mäso, Rýchlo hotové, Zelenina


Potrebujete niečo rýchlo uvariť, ale omrzeli vás všedné recepty? Opäť sa môžete inšpirovať receptom, ktorý je nielenže jednoduchý na prípravu, ale aj veľkorysý k vašej peňaženke. Cuketa má navyše málo kalórií, vďaka vláknine vás poriadne zasýti, je dobrá pre naše srdce a pomáha aj regulovať hladinu cukru. K mletému mäsu dokonalá príloha!

DSC_0012.jpg

Na prípravu približne 7 cuketových placiek s mäsovým očkom potrebujeme:

  • 500g mletého hovädzieho
  • 2 stredne veľké cukety
  • soľ, korenie
  • 2 chilli papričky
  • stredne veľkú cibuľu
  • maslo
  • vajíčko
  • syr na postrúhanie podľa vašej chuti
  • ovsené vločky 100g

POSTUP:

Najprv si postrúhame cuketu, posolíme a necháme odstáť aby pustila vodu. Stačí keď ju len poriadne umyjeme, nakoľko práve v šupke sa nachádza okolo 40 % dennej potreby vitamínu C, ale aj okolo 10 % z denného množstva vitamínu B6, draslíka, či vitamín K a riboflavín.

Na panvici si rozohrejte kocku masla a nadrobno nakrajúnu cibuľu opražte na najmenšom plameni, aby skaramelizovala, ale aby zároveň maslo nezhorelo.

Vyžmýkanú cuketu, vločky, soľ, korenie, vajíčko, nakrájané chilli papričky (aj so zrniečkami), nastrúhaný syr a opraženú cibuľku zmiešame v mise.

Teraz sa pustíme do mäsa. Osolíme, okoreníme, vytvarujeme a z každej strany opražíme na panvici 1 až 2 minúty.

Vrátime sa k cukete a zo zmesi vypracujeme placky, na vrch ktorých uložíme 1 fašírku. Ukladáme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Predhrejeme rúru na 180°C na takých 10 minút podľa hrúbky mäsa. Pri podávaní postrúhame oká syrom.

DSC_0031.jpg