× Úvod Verejné ochutnávky Darček Blog Pre skupiny O nás Kontakt 0 € Slovensky English
jún 09, 2019

Lososová rýchlovka

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Lahodný losos v jemne pikantnej krémovej omáčke z čertvého špenátu a paradajok sa radí k mojim najobľúbenejším receptom. Na tento jednoduchý recept vám navyše postačí iba jedna panvica a 20 minút času. Skutočná lososová rýchlovka!

Lososová rýchlovka

Lahodný losos v jemne pikantnej krémovej omáčke z čertvého špenátu a paradajok sa radí k mojim najobľúbenejším receptom. Na tento jednoduchý recept vám navyše postačí iba jedna panvica a 20 minút času. Skutočná lososová rýchlovka!

DSC_0087.jpg

Na lososovú rýchlovku potrebujeme:

  • lososa
  • olivový olej
  • kocku masla
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • čerstvý špenát (celé balenie)
  • čerstvé paradajky (250 g)
  • smotanu na varenie
  • parmezán
  • chilli
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • slnečnicové semienka

DSC_0089.jpg

POSTUP: Kožu lososa zbavíme šupiniek, prepláchneme a osolíme a okoreníme. Na panvici si rozpálime trochu olivového oleja a lososa najprv z "nekožovej" časti osmahneme na 5 minút. Otočíme na kožovú časť a necháme 4 minúty. Vyberieme nabok a do výpeku dáme rozpustiť kocku masla. Pridáme nakrájaný cesnak, nakrájané paradajkya podusíme.

Po chvíľke pridáme aj všetok špenát (zdá sa byť toho veľa, ale nebojte sa, špenát sa zredukuje takmer na štvrtinku) a opäť krátko podusíme. Prilejeme smotanu (podľa očka), nastrúhaný syr, nasekané chilli, soľ, korenie, petržlenovú vňať a necháme prevariť. Nakoniec pridáme lososa, prikryjeme ho omáčkou a varíme ešte 5 minút. Kým nám losos dobieha do cieľovej rovinky, môžeme si ešte opiecť slnečnicové semienka na osolenom olivovom oleji. Krásne to pod zubami chrumká. Navyše, vďaka bohatej omáčke absolútne nepotrebujete žiadnu prílohu. Táto lososová rýchlovka vás dokonale zasýti. Dobrú chuť!

DSC_0082.jpg

Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Rozhodnite sa, či ste ochotní prijímať súbory cookie z našich webových stránok.