Rýchlovka, ktorá nesmie chýbať ani na tvojom stole počas uponáhľaného dňa. Dňa keď sa nám nič nechce.:)
Recept som vyberala tak, aby si hneď pri prvej ingrediencii neklikol na ikonku “zavrieť”:). Na druhej strane nečakaj nič klasické a nudné!
Samozrejme tortilla si vieš aj sám doma pripraviť. Stačí ti k tomu:
- 250 g hladkej múky
- 200 ml vody
- 1 lyžica obľúbeného tuku
- 1 lyžička soli
Ideš do toho?
Tortillová rýchlovka s klobáskou bez grilu
-
1 ks tortilla
-
mix zeleného šalátu
-
1 ks paradajka
-
6 malých kusov klobások - mix syrový, bavorský a pikant
na dressing -
- biely jogurt
- 1 cesnak popučený
- soľ
- čierne korenie
- a lyžička medu
- voliteľné - kúsky pomaranča
Inštrukcie:
1. Na panvici orestujeme pokrájané klobásky.
2. Zohrejeme tortillu a ukladáme šalát, paradajku a orestované klobásky.
3. Ná záver prelejeme dressingom a zatočíme si tortillu:).
Dobrú chuť k obedu! :)
Odporúčame vhodné víno pre ešte lepší zážitok
K teplejším pokrmom a najmä ak sú príjemne pikantné sa veľmi dobre hodí doplniť (chladiť) príjemný pocit chladu. To je možné docieliť vínom so správnou teplotou ALEBO pocitom chladu. Mentol - aromatická látka obsiahnutá najmä v mäte (tiež v bazalke, zelenej paprike alebo jablkách) to dokáže a poznáte to veľmi dobre z chladivého pocitu v ústach najmä pri žuvaní žuvačiek.
Opäť nazrime pod povrch mojej obľúbenej molekulárnej gastronómie. Mentol (Menthol in english) sa nachádza najmä v odrode Sauvignon Blanc. Jednoducho to znamená toľko, že víno z tejto odrody nemusí byť vychladené tak ako ostatné odrody aby nám dal pocit toho istého chladu.
Ako dobrý príklad k tortille dávam polosuchý Sauvignon blanc od vinárstva Fitz a Petrík. Ide o víno sviežej, plnej chuti s intenzívnou vôňou lupení ruží a jabloňových kvetov.
Autori
recept: Tatiana Kušnírová
víno: Tibor Kiss