Nemyslela som si o sebe, že som prívarkový typ, ale tento recept ma dostal tak, že si svoje miesto v dennom menu našiel tri dni po sebe. Navyše sa skvele hodí k mäsku, s vajíčkom, s chlebíkom, s avokádom, opečenými plátkami šunky, alebo ho môžete jesť len tak na holáka. Smotanový prívarok z červenej šošovice na kari máte hotový za 20 minút. Sľubujem, že si pochutnáte!
O tom, aká je červená šošovica úžasná potravina, som písala v recepte na šošovicové lasagne. V tomto recepte sa nachádzajú suroviny ako napríklad smotana, alebo maslo, intolerantní to však ľahko vedia nahradiť rastlinnou smotanou na varenie a kokosovým olejom, či ďalšími variantami.
Potrebovať budeme:
- 400 g červenej šošovice
- 1 smotana na varenie (10%)
- jeden a pol lyžičky kari korenia
- 6 guličiek čierneho korenia
- 2 bobkové listy
- dva strúčiky cesnaku (v celku)
- petržlenová vňať
- plátok masla
- soľ
- zemiak
- voda
Postup: Premytú šošovicu necháme v panvici zohriať na masle. Pridáme dva strúčiky cesnakuv celku, bobkové listy, čierne korenie (tip: čierne korenie v celku dodá jedlu úplne iný rozmer chuti ako mleté čierne korenie, vyskúšajte), soľ, kari, zalejeme vodou tak 1 cm nad okraj šošovice a varíme 10 minút. Po 10 minútach vmiešame smotanu, nakrájanú petržlenovú vňať a v prípade potreby zahustíme nastrúhaným zemiakom. Nechajte prejsť varom a môžete podávať s opečenými plátkami šunky, prípadne kuracím mäsom, či avokádom. Dobrú chuť!