× Úvod Verejné ochutnávky Darček Blog Pre skupiny O nás Kontakt 0 € Slovensky English
sep 04, 2020

Cviklová s kokosovým mliekom

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Školský rok sa začal a s tým aj viac stresu. Či už máte doma školopovinných, alebo sa každý deň boríte v ranných zápchach. Vyskúšajte túto farebnú terapiu v podobe polievky. Plná vitamínov a nezvyčajnej chuti vám pomôže zahnať stres či chrípku a naladiť sa tým správnym smerom. Vyskúšajte si spraviť našu 20 minútovú krémovú cviklovú polievku s kokosovým mliekom.

Cviklová s kokosovým mliekom

Školský rok sa začal a s tým aj viac stresu. Či už máte doma školopovinných, alebo sa každý deň boríte v ranných zápchach, vyskúšajte túto farebnú terapiu v podobe polievky. Plná vitamínov a nezvyčajnej chuti vám pomôže zahnať stres či chrípku a naladiť sa tým správnym smerom. Vyskúšajte si spraviť našu 20-minútovú krémovú cviklovú polievku s kokosovým mliekom.

DSC_1010.jpg

DSC_1015.jpg

Cviklu si je nutné pripraviť, kľudne aj deň vopred. Ak máte málo času, poslúži vám veľmi dobre aj kupovaná, vákuovo balená či zaváraná cvikla.

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 3 veľké cvikly
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička najemno nastrúhaného zázvoru (prípadne korenie)
  • 5 hrnčekov zeleninového vývaru, prípadne vody
  • menšia plechovka kokosového mlieka
  • olivový olej / maslo
  • soľ, čierne korenie

Postup:

Na masle alebo na oleji si orestujeme najemno nakrájanú cibuľku. Následne pridáme cesnak (TIP: nikdy nerestujte cesnak spolu s cibuľou. Cesnak je hotový rýchlo a spálil by sa, kým by sa orestovala aj cibuľa) a zázvor. Očistenú cviklu, ktorú sme si predvarili deň vopred, nakrájame na malé kocky a pridáme do hrnca. Prilejeme 4 hrnčeky vývaru/vody a varíme približne 20 minút. Následne polievku rozmixujeme, podľa konzistencie pridáme posledný hrnček vývaru, osolíme, okoreníme a prilejeme kokosové mlieko. Podávame s opečenou bagetkou alebo chlebíkom. Dobrú chuť!

DSC_1018.jpg

DSC_1029.jpg

Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Rozhodnite sa, či ste ochotní prijímať súbory cookie z našich webových stránok.