× Úvod Verejné ochutnávky Darček Blog Pre skupiny O nás Kontakt 0 € Slovensky English
aug 30, 2020

Streetfood kuracie strips s batatmi

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Máte radi streetfood jedlá? S takzvanými Street Food Festmi sa v poslednej dobe roztrhlo vrece a každú chvíľu môžeme ochutnať nezvyčajné jedlá či kombinácie chutí, ktoré si bežne v kuchyni nepripravujeme. Ak podobné podujatia nie sú vaša šálka kávy alebo sa vo vašej blízkosti podobné akcie jednoduche neorganizujú, mám pre vás jednoduché riešenie. Pripravte si street food u vás doma! Šťavnaté kuracie stripsy s chrumkavými batatmi, ktoré si namáčate do jemného horčicového dresingu.

Streetfood kuracie strips s batatmi

Máte radi streetfood jedlá? S takzvanými Street Food Festmi sa v poslednej dobe roztrhlo vrece a každú chvíľu môžeme ochutnať nezvyčajné jedlá či kombinácie chutí, ktoré si bežne v kuchyni nepripravujeme. Ak podobné podujatia nie sú vaša šálka kávy alebo sa vo vašej blízkosti podobné akcie jednoducho neorganizujú, mám pre vás jednoduché riešenie. Pripravte si street food u vás doma! Šťavnaté kuracie stripsy s chrumkavými batatmi, ktoré si namáčate do jemného horčicového dresingu. Mňam!

DSC_1092.jpg

Niektoré streetfood pokrmy sa vyznačujú tým, že ich príprava je extrémne rýchla, čo znamená, že nemusia pôsobiť až tak blahodárne na naše zdravie. Každopádne ja som zástanca hesla "všetko treba brať s mierou" a tak si raz za čas doprajem aj to vyprážané. A zalizujem sa až za ušami. :-) Každopádne, ak máte opačný názor a pokiaľ sa menej zdravšej príprave jedla vyhýbate oblúkom, mám aj pre vás riešenie.

Na prípravu budeme potrebovať:

  • kuracie prsia
  • kukuričné lupienky
  • soľ, čierne korenie
  • olej na vyprážanie
  • bataty
  • olivový olej
  • horčicu
  • med
  • citrónovú šťavu

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame na stripsy či podlhovasté nugetky. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvených kukuričných lupienkoch. Na rozpálenom oleji následne vypražíme do zlata.

TIP: ak nechcete vyprážať, stačí prsia ešte pred solením potrieť olivovým olejom a piecť v trúbe.

Bataty si ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Vysypeme na plech, ktorý si vystelieme papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 220 °C približne 25 minút (sledujeme si). Veľkoryso osolíme až po upečení.

Na záver si pripravíme lahodný medovo-horčicový dresing v pomere 1:2 (med:horčica). Teda napríklad na 2 lyžice medu použijeme 4 lyžice horčice. Dochutíme citrónovou šťavou a poriadne premiešame. Najlepšie to chutí čerstvé, dobrú chuť!

DSC_1103.jpg

Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Rozhodnite sa, či ste ochotní prijímať súbory cookie z našich webových stránok.