× Úvod Verejné ochutnávky Darček Blog Pre skupiny O nás Kontakt 0 € Slovensky English
feb 26, 2020

Rýchla príloha z kuskusu

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Opúšťa aj vás občas kreativita pri príprave príloh? Zemiaky, ryža, zemiaky, ryža...Siahnite tentoraz po niečom inom! Kuskus je skvelá príloha jedinečná voči všetkým iným prílohám v rýchlom spôsobe prípravy. Stačí 5 minút a výborná, zdravá príloha je na tanieri.

Rýchla príloha z kuskusu

Opúšťa aj vás občas kreativita pri príprave príloh? Zemiaky, ryža, zemiaky, ryža... Siahnite tentoraz po niečom inom! Kuskus je skvelá príloha jedinečná voči všetkým iným prílohám v rýchlom spôsobe prípravy. Stačí 5 minút a výborný, zdravý pokrm je na tanieri.

DSC_0267-2.jpg

Kuskus nie je v našich končinách žiadna novinka, ale viete vlastne čo to je? Je to cestovina, sparená a do guličiek tvarovaná krupica z pšenice, ovosu alebo prosa. Kuskus sa nevarí, ale zalieva horúcou vodou.

Kuskus poznáme pripravený z bielej pšenice, ktorá je zbavená vonkajšej vrsty. Tou zdravšou variantou však je celozrnný kuskus, ktorí si v sebe uchováva všetky zdravé látky, vlákninu, vitamíny, ale aj minerály.

DSC_0265-2.jpg

Pokiaľ vás kuskus nezaujal, nezúfajte, takúto prílohu si kľudne môžete spraviť napríklad z bulguru či quinoy.

Na prípravu kuskusovej prílohy budeme potrebovať:

  • kuskus
  • olivový olej
  • slnečnicové, ľanové, prípadne iné semienka
  • soľ, čierne korenie, sladká prípadne pálivá paprika
  • petržlenovú vňať

Najprv si vo väčšej miske alebo hrnci pripravte kuskus podľa návodu na obale (alebo ho zalejeme jednoducho vriacou vodou 1 cm nad jeho hladinu). Osoľte, pridajte olivový olej a nechajte ho pod pokrievkou pár minút odpočívať. Medzitým si na panvici rozpáľte olivový olej a semienka podľa vašej chuti opečte do zlatista. Osoľte, okoreňte. Následne semienka rozdrvte nožom alebo v mažiari a pridajte ku kuskusu. Ochutnajte, dochuťte korením, olivovým olejom, pridajte nakrájanú petržlenovú vňať a servírujte, kým je kuskus ešte teplý. Dajte si ho napríklad s listovým šalátom a grilovaným syrom, alebo len tak, priamo z hrnca. Dobrú chuť!

DSC_0221-2.jpg

Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Rozhodnite sa, či ste ochotní prijímať súbory cookie z našich webových stránok.