× Úvod Verejné ochutnávky Darček Blog Pre skupiny O nás Kontakt 0 € Slovensky English
aug 06, 2018

Bezlepkové palacinky z kokosovej múky

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Palacinky. Pre niekoho môžu byť rituálom poobede ako sladká odmena, pre niekoho sladké raňajky do postele. Palacinky sa dajú jesť kedykoľvek. :) Skúste vyskúšať našu bezlepkovú verziu s kombináciou kokosovej múky a tapioku. Ak by ste tieto bezlepkové múky nemali po ruke, jednoducho to môžete nahradiť múkou – pohánkovou, špaldovou alebo hocijakou inou, ktorú milujete.

Bezlepkové palacinky z kokosovej múky

Palacinky. Pre niekoho môžu byť rituálom poobede ako sladká odmena, pre niekoho sladké raňajky do postele. Palacinky sa dajú jesť kedykoľvek. :)

Skúste vyskúšať našu bezlepkovú verziu s kombináciou kokosovej múky a tapioku. Ak by ste tieto bezlepkové múky nemali po ruke, jednoducho to môžete nahradiť múkou – pohánkovou, špaldovou alebo hocijakou inou, ktorú milujete.

Ak sa vám bude zdať, že sladkého máte máličko, palacinky môžete doplniť marmeládou alebo slaným karamelom!

Ingrediencie

  • 250 ml kokosové mlieko

  • 3 PL kokosová múka

  • 2 PL tapioková múka

  • 4 ks vajce

  • 1 PL kokosového oleja

  • štipka soli

  • 2 ČL prášku do pečiva

  • voliteľné do cesta – rozmixovaný banán, škorica

  • 200 g horkej roztopenej čokolády na zdobenie

Postup:

V miske si zmiešame vajíčka, kokosové mlieko, kokosový olej. Rozmixujeme a postupne pridávame múky s práškom do pečiva. Cesto necháme postáť 15-20 min.

Kokosová múka postupne vsiakne tekutinu. Ak aj po 20 min sa vám zdá zmes riedka pridajte ešte tapiokovú múku.

Na rozohriatej panvici si roztopíme olej a naberačkou lejeme cesto cca 1-2 mm hrubé.

Odporúčame dochutiť čerstvým ovocím – malinami, čučoriedkami a prelejeme ich na záver roztopenou horkou čokoládou.

Odporúčame vhodné víno pre ešte lepší zážitok

Prirodzene sa ku sladkým palacinkám hodí sladšie víno ako je Reosler rosé od vinárstva Zetwine - Do pochádzajúci z mikroregiónu Doľany.

Víno príliš sladké ku sladkým palacinkám by už svojou intenzitou prekrývalo pokrm a časom by Vám vadilo. Preto práve tento Reosler rosé so svojím zvyškovým cukrom 12g/l je príjemne na hranici medzi polosuchým a polosladkým vínom. Navyše má príjemný obsah kyselín a spolu s palacinkami bude pôsobiť štavnato a nie príliš sladko.

Mladá Rakúska odroda má nádherný jahodovo-ružový odtieň. Výrazná vôňa ovocia sa prezentuje najmä v podobe malín a jahôd. K palacinkám ako stvorené. Ak sa Vám chute zbiehajú neváhajte sa takýmto vínom zásobiť.

Toto víno mali naši hostia možnosť ochutnať na jednej z našich výnimočných ochutnávok v tme a mnohým mimoriadne chutilo!


Autori

recept: Tatiana Kušnírová

víno: Tibor Kiss

Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Rozhodnite sa, či ste ochotní prijímať súbory cookie z našich webových stránok.