Zelené gazpacho

Zelené gazpacho

júl 30, 2019 Janka, Polievky


Gazpacho, tradičná španielska polievka, sa robí na studeno, takže počas týchto horúcich letných dní dokonale osvieži. My patríme medzi polievkových milovníkov, takže sme sa prípravou a servírovaním tejto lahodnej pochúťky menom "gazpacho" inšpirovali, no pri príprave sme nepoužili typické suroviny. Do nášho zeleného gazpacha sme použili uhorky, bylinky, mladú cibuľku, chilli i citrónovú šťavu. Krásne krémovú konzistenciu sme dosiahli vďaka avokádu a gréckemu jogurtu. Ochutnajte s nami letnú, ľahkú a osviežujúcu polievku!

gazpacho_4.png

Príprava snáď nemôže byť jednoduchšia. Všetky suroviny spolu jednoducho vymixujte:

  • 3 stredne veľké uhorky, nakrájané na kúsky
  • 1,5 šálky gréckeho jogurtu
  • 1 avokádo
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 mladá cibuľka, nakrájaná na kúsky
  • 3 polievkové lyžice nasekaného čerstvého kôpru
  • 10-12 veľkých lístkov bazalky
  • 1 chilli paprička
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice jablčného octu
  • soľ a korenie podľa chuti

POSTUP

Všetky suroviny spolu zmiešame v mixéri do hladkej, krémovej konzistencie. Dochutíme soľou a korením a opäť vymixujeme. Polievku potom odložte aspoň na pár hodín do chladničky, aby vás poriadne osviežila. Dobrú chuť!

gazpacho_1.jpg

Gazpacho-2.png