× Úvod Verejné ochutnávky Darček Blog Pre skupiny O nás Kontakt 0 € Slovensky English
nov 28, 2018

Božský sendvič za 5 minút

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Miluješ rýchle chutné jedlo bez varenia? Mám pre teba recept na božský sendvič! Nie všetko chutné musí byť hneď aj varené :).

Božský sendvič za 5 minút

Miluješ rýchle chutné jedlo bez varenia? Mám pre teba recept na božský sendvič!

Nie všetko chutné musí byť hneď aj varené:). Ruku na srdce ...niekedy sa nám absolútne nechce variť. Napriek tomu by sme si dali niečo "fajné" a rýchle :)

Sendviče sú niekedy veľmi podceňované. Väčšinou skočíme po klasickej kombinácii (to nás nebaví a neláka) a nenechávame voľnú ruku našim chutiam.

Môj recept vznikol zo všetkého, čo mi ostalo po ťažkom prepracovanom víkende. Chute ma neskutočne opantali a zopakovala som ho ešte raz pre vás // pre fotku.:)

Ingrediencie:

  • 2 ks chlebíka, ideálne kváskové :)
  • zelený šalát - druh je na tebe - rukola, hlávkový alebo mix
  • mrkva alebo bataty zemiaky
  • klobásky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • tuk na restovanie - ghee maslo alebo bravčová masť

Voliteľné dressingy

Jogurtový dressing

  • jogurt
  • čierne korenie, soľ
  • napučený cesnak

Medovo-horčicový dressing

  • 4 PL dijonská horčica
  • 2 PL med
  • olivový olej
  • štipka soli

Ak nič z toho nemáš v chladničke postačí ti natrieť chlieb horčicou alebo kečupom.

Postup:

1. Chlebíky si orestujeme na rozohriatom tuku spolu s nakrájaným cesnakom dozladista.

2. Tenké plátky mrkvy alebo batatov restujeme na panvici do zmäknutia spolu s nakrájanov cibuľou.

3. Ak budeme vidieť, že zelenine ešte ostáva pár minút na zmäknutie pridávame na panvicu plátky klobásky.

4. Chlebíky natriebe dressingom a jednoducho vrstvíme podľa chuti pripravenými ingredienciami.

Ak ti zelené bije do očí a nemáš rád vynechaj tento krok a navrstvi si chlebíky iba mrkvou a mäskom:).

Dobrú chuť!

Odporúčame vhodné víno pre ešte lepší zážitok


K rýchlemu a praktickému jedlu musí prísť temperamentné víno. Takýmto vínom je kvalitná chutná Frankovka modrá od vinárstva Masaryk zo Skalice.

K príjemnej chuti klobásky sa dobre pridruží chuť dozretej slivky z Frankovky, jemnej dymovej chuti po káve, kakau, či čokolády. Hrozno je zberané zo starých viníc s malým zaťažením krov. Ide o veľmi starú odrodu, ktorá je podľa určitých prameňov nemeckého pôvodu, alebo jej pravlasťou môže byť Dolné Rakúsko.

Charakteristický odrodový buket, po zrelom ovocí, jemná dubová, škoricová vôňa, primeraný obsah tanínu a vyššie kyseliny tvoria dokonale harmonické víno tmavorubínovej až granátovej farby. Je to víno pre milovníkov tvrdších červených vín. Frankovka z kvalitného ročníka má až malinovú vôňu.

{.


Autori

recept: Tatiana Kušnírová

víno: Tibor Kiss