Miluješ rýchle chutné jedlo bez varenia? Mám pre teba recept na božský sendvič!
Nie všetko chutné musí byť hneď aj varené:). Ruku na srdce ...niekedy sa nám absolútne nechce variť. Napriek tomu by sme si dali niečo "fajné" a rýchle :)
Sendviče sú niekedy veľmi podceňované. Väčšinou skočíme po klasickej kombinácii (to nás nebaví a neláka) a nenechávame voľnú ruku našim chutiam.
Môj recept vznikol zo všetkého, čo mi ostalo po ťažkom prepracovanom víkende. Chute ma neskutočne opantali a zopakovala som ho ešte raz pre vás // pre fotku.:)
Ingrediencie:
- 2 ks chlebíka, ideálne kváskové :)
- zelený šalát - druh je na tebe - rukola, hlávkový alebo mix
- mrkva alebo bataty zemiaky
- klobásky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- tuk na restovanie - ghee maslo alebo bravčová masť
Voliteľné dressingy
Jogurtový dressing
- jogurt
- čierne korenie, soľ
- napučený cesnak
Medovo-horčicový dressing
- 4 PL dijonská horčica
- 2 PL med
- olivový olej
- štipka soli
Ak nič z toho nemáš v chladničke postačí ti natrieť chlieb horčicou alebo kečupom.
Postup:
1. Chlebíky si orestujeme na rozohriatom tuku spolu s nakrájaným cesnakom dozladista.
2. Tenké plátky mrkvy alebo batatov restujeme na panvici do zmäknutia spolu s nakrájanov cibuľou.
3. Ak budeme vidieť, že zelenine ešte ostáva pár minút na zmäknutie pridávame na panvicu plátky klobásky.
4. Chlebíky natriebe dressingom a jednoducho vrstvíme podľa chuti pripravenými ingredienciami.
Ak ti zelené bije do očí a nemáš rád vynechaj tento krok a navrstvi si chlebíky iba mrkvou a mäskom:).
Dobrú chuť!
Odporúčame vhodné víno pre ešte lepší zážitok
K rýchlemu a praktickému jedlu musí prísť temperamentné víno. Takýmto vínom je kvalitná chutná Frankovka modrá od vinárstva Masaryk zo Skalice.
K príjemnej chuti klobásky sa dobre pridruží chuť dozretej slivky z Frankovky, jemnej dymovej chuti po káve, kakau, či čokolády. Hrozno je zberané zo starých viníc s malým zaťažením krov. Ide o veľmi starú odrodu, ktorá je podľa určitých prameňov nemeckého pôvodu, alebo jej pravlasťou môže byť Dolné Rakúsko.
Charakteristický odrodový buket, po zrelom ovocí, jemná dubová, škoricová vôňa, primeraný obsah tanínu a vyššie kyseliny tvoria dokonale harmonické víno tmavorubínovej až granátovej farby. Je to víno pre milovníkov tvrdších červených vín. Frankovka z kvalitného ročníka má až malinovú vôňu.
Autori
recept: Tatiana Kušnírová
víno: Tibor Kiss