Morčacie meatballs

Morčacie meatballs

Okt 12, 2020 Ázijská kuchyňa, Čo na obed, Čo na večeru, Hydina, Pre deti, Pre gurmánov


Ak hľadáte ultra rýchly recept, názvom netradičný, no prevedením známa škola, ste na správnej webovej adrese. Mäsové guľky alebo meatballs z morčacieho mäsa vám aj s prípravou zaberú ani nie pol hodinu, ale to najlepšie na nich je, že zo zdanlivo obyčajného pokrmu si viete vytvoriť skutočne netradičné jedlo, stačí ho len správne skombinovať. Čítajte ďalej a prezradím vám ako!

DSC_1158.jpg

Mám veľmi rada tradičné recepty, no netajím sa aj tým, že som experimentátor, čo sa týka exotických chutí. Ochutnám hocičo, čo som ešte nejedla a vyzerá to zaujímavo, alebo aj nevyzerá :D. A potom skúšam a kombinujem tradičné recepty s tými (pre nás) menej tradičnými chuťami. Pôvodne som plánovala tieto mäsové guličky pripraviť ešte o niečo exotickejšie, avšak nakoniec ma tlačil čas, takže som ako prílohu zvolila klasické zemiakové pyré. No predsalen som recept ozvláštnila arašidovou omáčkou. Na konci vám však prezradím, ako som pôvodne chcela recept pripraviť, tak sa možno inšpirujete a objavíte opäť nejaké nové kombinácie chutí.

DSC_1165.jpg

Na prípravu 16 ks morčacích meatballs potrebujeme:

  • 500 g mletého morčacieho
  • lyžica horčice
  • lyžica majonézy
  • 1 vajce
  • červená paprika
  • soľ, čierne korenie
  • čerstvá bazalka

Postup:

Príprava snáď nemôže byť jednoduchšia. Vo väčšej mise si zmiešame mäso, lyžicu majonézy, horčice, vajce, korenie a nasekanú bazalku na drobno a všetko spolu riadne premiešame. Trúbu si vyhrejeme na 200 °C a na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme mäsové guličky. Dáme piecť na 15 minút.

Ako prílohu som v mojom prípade zvolila zemiakové pyré a arašidovú omáčku, ktorú poznáte z nášho dávnejšieho receptu na špagetovú tekvicu.

DSC_1178.jpg

Aký bol môj pôvodný zámer? Chcela som pripraviť recept šmrncnutý áziou a namiesto zemiakového pyré zvoliť ázijské rezance (pšeničné, ryžové, ktoré vám najviac chutia) orestované s cuketou a mrkvou (nakrájané na tenké pásiky) na ázijskej omáčke (rozpálite kokosový olej, ošmahnete zeleninku, pridáte pár kvapiek sójovej omáčky, rybacej omáčky, prípadne med a ocot na dochutenie a nakoniec spolu všetko orestujete s vopred uvarenými rezancami). Na takto pripravené rezance naukladať morčacie meatballs a to všetko zaliať arašidovou omáčkou. Mňam, asi sa do tejto verzie pustím aj ja, rovno zajtra :).