Apr 27, 2020

Recepty na cestoviny sú u mňa veľmi obľúbené, najmä keď mám málo času a potrebujem rýchlo pripraviť rýchly obed alebo večeru. V kombinácii s lahodnou smotanovou omáčkou z čerstvého špenátu si vytvoríte na tanieri delikatesu, pričom jej príprava vám zaberie približne 15 minút a suroviny, hádam okrem špenátu, majú, hoci aj občasní kuchári, vždy po ruke.

Apr 17, 2020

Táto mrkvová torta patrí medzi moje najobľúbenejšie. Nielenže je pripravená zo samých zdravých dobrôt, navyše je bezlepková, takže si na nej pochutia aj celiatici. Už jeden kúsok koláča vás dostatočne zasýti, takže je aj tak trochu zázračná, pretože nemáte nutkanie zhltnúť celú tortu za pol hodinu. Veď vyskúšajte sami!

Jan 20, 2020

Toto sú štyri najčastejšie mýty o víne. Sedem z desiatich obyvateľov tejto krajiny veria aspoň jednej z nich. Ak medzi nich chcete naďalej patriť, nečítajte ďalej. Nasleduje rebríček štyroch najväčších "bullshit stories" o víne, ktoré by mal poznať každý.

Apr 11, 2020

Cestovať sa momentálne nedá, ale nič nám predsa nebráni tomu, aby sme aspoň v mysli prostredníctvom našich chuťových pohárikov nenávštívili ďaleké kontinenty. Čo tak Ázia a japonská kuchyňa? Tento vegetariánsky recept na sladko-kyslý marinovaný baklažán v teryaki omáčke budete mať hotový za 30 minút.

Apr 05, 2020

Dnes to bude síce o niečo menej zdravé, ale lákavo hriešne dobré! Tento úžasný slaný karamel zvládnete prekvapivo rýchlo z pohodlia vašich kuchýň, neobsahuje farbivá, konzervanty, ani umelé príchute a bude vás stáť iba zlomok toho, čo by ste za neho dali v obchode. A na čo sa hodí? Ideálne ku zmrzline, na vrch koláča, do kávy, či len tak lyžičkou rovno do úst!

Mär 30, 2020

Viete, že priemerný Slovák vyhodí ročne do koša viac než 400 kilogramov odpadu, čo predstavuje 1,2 kila odpadu denne? Z toho, samozrejme, viac ako dve tretiny predstavuje odpad, ktorý nám vzniká v kuchyniach. O princípe zero waste, čiže tvorenie minimálneho odpadu a maximálnej využiteľnosti, ste už určite počuli. Ako to však môže vyzerať v praxi?

Mär 27, 2020

Vývar patrí medzi základné kamene nielen varenia, ale aj nášho stravovania. Takmer žiadna kuchyňa sa vďaka jeho univerzálnosti a jednoduchosti nezaobíde. Priznám sa, veľmi často siaham po bujóne a pritom pripraviť liečivý vývar nie je vôbec zložité. Pripravte si spolu so mnou krok za krok tento silný vývar zo zeleniny a uvidíte, že na neho nebudete vedieť prestať myslieť.

Mär 23, 2020

Hore ruku, kto posledné dni neupiekol nejaký koláč! Neviem, čím to je – či tým, že máme doma väčšie zásoby múky, alebo tým, že sladký, práve vytiahnutý koláč, ktorý rozvonia celú kuchyňu, vždy zahreje pri srdci – no, v posledných týždňoch vidím svojich známych aj neznámych, najmä vďaka digitálnej dobe, chváliť sa svojimi upečenými výtvormi od výmyslu sveta.