Jul 06, 2020

Melónová sezóna zahájená! Komu by v týcho horúcich dňoch neulahodil ľadovo vychladený sladučký melón z chladničky, všakže? Po treťom dni klasického melónového mlsania (tých 5 kíl predsalen nezjem na jedno posedenie) som však začala rozmýšľať nad zmenou. Zmrzlina kvôli ktorej nemusíte nikam chodiť, ktorá je 100 % ovocná a navyše s láskou ručne robená? A na jej výrobu budete potrebovať iba 3 ingrediencie!

Jul 04, 2020

Červená šošovica je fantastická ingrediencia. Nie je potrebné ju predmáčať a uvarená je raz-dva. Pozvite si do kuchyne trochu exotiky a pripravte si túto chutnú a jemne pikatntnú polievku za necelých 30 minút. K polievke nepotrebujete dodatočné bielkoviny vo forme mäsa či rýb, červená šošovica ich obsahuje viac ako väčšina ostatných strukovín.

Jan 20, 2020

Toto sú štyri najčastejšie mýty o víne. Sedem z desiatich obyvateľov tejto krajiny veria aspoň jednej z nich. Ak medzi nich chcete naďalej patriť, nečítajte ďalej. Nasleduje rebríček štyroch najväčších "bullshit stories" o víne, ktoré by mal poznať každý.

Jul 01, 2020

Touto nátierkou nadväzujem na predchádzajúci recept na brokolicovo-syrové fašírky. Zvyčajne sa totiž pri varení používajú iba ružičky, pričom hlúb bez milosti vyhadzujeme do koša. No vedeli ste, že obsahuje podobne ako brokolicové ružičky, veľké množstvo vitamínov? Z ružičiek nám tak naposledy vznikli výborné zeleninové fašírky a na druhý deň sme si vďaka hlúbu, ktorý sme spracovali spolu s ružičkami, pochutnali na výbornej brokolicovej nátierke

Jun 21, 2020

Napriek tomu, že grilovacia sezóna je pomaly v plnom prúde, ja som sa rozhodla ísť proti prúdu. Pre všetkých vás, ktorí si chcú vyskúšať menšiu zmenu a klasické mäsové fašírky zameniť za niečo iné, trošku viac zeleninové, vyskúšajte si pripraviť s nami tieto brokolicovo-syrové fašírky. Navyše je tento recept opäť tak trochu zero waste, to znamená, že využijeme každý jeden kúsok, ktorý by sme obyčajne vyhodili, aby sme si napríklad na druhý deň pochutili na lahodnej brokolicovej pomazánke.

Jun 08, 2020

Krehké slimáky z lístkového cesta pozná snáď každý, napriek tomu som sa rozhodla o toto moje obľúbené pečivo podeliť. Je to jednoduchý a rýchly recept, ak k vám príde napríklad nečakaná návšteva, alebo potrebujete zasýtiť väčšie množstvo svojich kolegov v práci. Plnku si môžete prispôsobiť svojim chutiam a stavu vašej chladničky. Stačí zameniť jednu ingredienciu a slimáky vás tak prekvapia vždy inou chuťovou explóziou.

Mai 31, 2020

Hľadáte inšpiráciu na ľahký a diétny obed? Príprava lososa vám nezaberie veľa času a tento recept na lahodné rybie mäsko s chrumkavou krustou z byliniek nie je výnimkou. Ja som pripravila verziu nevhodnú pre bezlepkáčov, ale stačí zameniť jednu surovinu a tí, ktorí sa vyhýbajú lepku sa môžu tiež zalizovať.

Mai 22, 2020

Dostala som chuť na zdravú polievku. Zeleninové zásoby nič moc, iba tej mrkvy je vždy nejako veľa. A bolo rozhodnuté. Zázvor okolo našej kuchyne nešiel už od zimy a tak som rozmýšľala, čím iným polievku ozváštniť. Voľba padla na zošurevený pomaranč, ktorý nečakal, že padne na úžitok v polievke, ktorá sa zahrá s vašimi chuťovými bunkami.