× Úvod Verejné ochutnávky Darček Blog Pre skupiny O nás Kontakt 0 € Slovensky English
feb 25, 2019

Batátové tortilly iba z 2 surovín

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Jednoduchý recept iba z 2 surovín? Pripravte si tento jarný šmak plný farieb a chutí.

Batátové tortilly iba z 2 surovín

Ani vy sa už neviete dočkať jari? Začiatok minulého týždňa bol teplý a slnečný, síce nie na dlho, ale aj tak som sa vytešovala z takého krásneho počasia. A potom bum, zima je späť. Radosť som si však pokaziť nedala a preto som sa rozhodla pripraviť tzv. jarný recept plný farieb a chutí. Veď čo, jar si môžeme spraviť aspoň na tanieri. Mimochodom, príprava receptu mi síce tak trochu dala zabrať, ale keď nebudete opakovať moje chyby, ľavou zadnou si pripravíte aj vy túto batátovú špecialitku!

DSC_0554.jpg

Na prípravu tortíl (porcia pre 2 osoby) budete potrebovať:

  • 250 g batátového pyré (cca 1,5 batátu)
  • 230 g hladkej múky
  • olivový olej, soľ

Plnka:

  • šalátová zmes
  • 2 avokáda
  • paradajky
  • kukuricu
  • šunku
  • kyslú smotanu, alebo jogurt
  • čierne korenie, soľ

No, hneď na úvod sa musím priznať, že ja som vo svojom recepte použila namiesto klasickej múky, bezlepkovú - kukuričnú múku. Prvýkrát som s takouto múkou pracovala a teda, aj som zistila, že takýto bezlepkový typ múky nemožno používať len tak "halabala". Ale po poriadku. Batáty ošúpte, nakrájajte a dajte variť v studenej vode (ako zemiaky). Keď zmäknú, zlejte vodu, pridajte soľ a vymixujte do hladkého pyré. Zmiešajte hore uvedené množstvo pyré s múkou a vytvorte cesto. Vytvarujte z neho šúlec a rozrežte na 5-6 dielikov. Po tento bod som sa s mojou kukuričnou múkou, v podstate bez problémov, dostala.

DSC_2028.jpg

Následne každý jeden kus pomocou valčeka vyvalkajte do okrúhleho tvaru tortilly. Na panvici rozpáľte trochu olivového oleja a podobne ako palacinky opekajte raz z jednej, potom z druhej strany. No a v tomto bode prišlo moje kuchynské faux pas. Kukuričná múka cesto nedržala vôbec pokope, to sa mi drobilo a rozpadávalo. Keď sa mi nejakým zázrakom podarilo vytvarovať tortillu, pri prenose na panvicu mi z nej odpadávali kusy cesta. No poviem vám, trošku som si ponadávala, ale nakoniec som bola s výsledkom spokojná, aj keď 6 tortíl mi trvalo upiecť snáď večnosť.

DSC_0533.jpg

Nasledovala tá krajšia časť - plnenie tortíl. Plnku si môžete zvoliť od výmyslu sveta, na studeno, s mletým mäsom, alebo iba so šalátom. Ja som ako základ zvolila šalát a na to som pripravila plnku z avokáda, paradajok, kukurice, šunky nakrájanej na kocky a celé som to vymiešala z trochou kyslej smotany (ako ľahšiu variantu môžete použiť jogurt). Nezabudnite na soľ a čierne korenie. Tortilly naplňte a vychutnajte!

DSC_0544.jpg

DSC_0550.jpg

Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Rozhodnite sa, či ste ochotní prijímať súbory cookie z našich webových stránok.