máj 26, 2019

Predstavte si tradičné šúlance plné poctivej zemiakovej chuti, posypané makom, čerstvo namletými orechami, alebo pre vyznávačov zero-waste štýlu - strúhankou, pomletou zo starého pečiva, a to všetko poliate horúcim, do zlatista roztopeným maslom. K tomu láskavý pohľad babičky, ktorá vám k šúlancom podáva pohár studeného mlieka.

máj 19, 2019

Máme tu ďalší recept zo slovenskej kuchyne! Tak obľúbené, tradičné zemiakové placky. Pripravili sme si pre vás ich ľahšiu verziu - bez múky a bez oleja. Ale! Bádateľstvo v našich dušiach nezaprieme a keďže nás zaujímalo, ako chutí ten istý recept pripravený iným spôsobom, na svoje si prídu aj tí, ktorým nevadí troška oleja!

máj 12, 2019

Toto lahodné mäsko sme kedysi na tanieri mali oveľa častejšie. A pritom králičie mäso patrí medzi najkvalitnejšie druhy mäsa, obsahuje minimum tuku, cholesterolu či kalórií. Preto, keď sa vám podarí zohnať králika, neváhajte a spravte si skvelú pochúťku, napríklad aj týmto tradičným spôsobom.

máj 01, 2019

V každom supermarkete nájdete v oddelení zeleniny nenápadnú bylinku, ktorá nesie názov "poľný šalát". Poľníček, alebo valeriánka poľná, je ako superhrdina, ktorý žije v utajení! Má oveľa viac vitamínu C ako citrón, bohatý je na železo a draslík, vápnik, horčík, fosfor, kyselinu listovú, ale napríklad aj betakarotén. Je to doslova štartovač imunity, na momentálne počasím nestále obdobie ako stvorené!

apr 28, 2019

Smotanový prívarok z červenej šošovice na kari máte hotový za 20 minút. Navyše sa skvele hodí k mäsku, s vajíčkom, s chlebíkom, s avokádom, opečenými plátkami šunky, alebo ho môžete jesť len tak na holáka.